Hoi ik ben Gino Jacobs,

In 1989 ben ik voor het eerst in Costa Rica op vakantie geweest ik had een restaurant gehad en recentelijk verkocht, een vriend van mij een surfer was vanwege de geweldige wind condities daar terecht gekomen hij was overweldigd door het geweldige klimaat en de vriendelijke mensen hij kocht een investering in TEAK hout bij Flor Y Fauna van de Familie Huizinga, en deed ook mee. Ik investeerde in de plantage dat was het begin van mijn hout carrière.

Een paar jaar later kocht ik wat grond en ging bouwen alles was zeer basic en we wilde meer dus begonnen we een houtfabriek en later nog een graniet en marmer fabriekje voor het maken van maatwerk keukens schuifpuien en deuren etc.

Na een jaartje of vijf zijn we daarmee gestopt en investeerde in de houtfabriek van FloryFauna, een 10000 m2 fabriek met ruw zagerij droogkamers finger joint lamineer straat, een volledig geoutilleerde fabriek deze hebben we 5 jaar geëxploiteerd, in 2008 ging in de crisis alles fout en hebben we onze fabriek moeten sluiten, daarna groothandel in plantage teak met export naar Singapore en India.

In 2017 raasde de orkaan Nate over Costa Rica en bracht veel schade toe aan de natuur, er waren veel bomen omgevallen en die hebben we gekocht en naar Nederland gebracht.

In 2005 ben ik gaan kijken in Suriname daar is veel mooi hout te koop uit een stuwmeer wat in de 50 er jaren was aangelegd het Brokopondomeer, dit meer zo groot als de provincie Utrecht ligt nog vol met bomen, nu worden de boomstammen uit het meer gehaald en vervuilen ze de lucht niet, daaruit heb ik meer verschillende houtsoorten gekocht alles dus zonder schade aan de kostbare bossen.

In 2018 ben ik weer teruggekeerd in Nederland en een groothandel in boomstamtafels begonnen, in 2020 ook een winkel in Ter Aar, Stobbeweg 2, 2461 EX, Ter Aar. Vrijdag en zaterdag open, ander dagen op afspraak.

Met vriendelijke groet,

Gino Jacobs